Salvatorii indieni declară că sunt foarte aproape de a ajunge la cei 41 de bărbaţi blocaţi într-un tunel

  • Salvatorii minerilor au făcut progrese semnificative în forţarea drumului prin roci şi nisip cu mâinile, având încredere că vor ajunge la cei 41 de muncitori blocaţi în tunel marţi.
  • Cei blocaţi au fost alimentaţi cu hrană, apă şi medicamente printr-un tub, iar operaţiunile de săpare a unui tunel pentru a-i elibera au întâmpinat diverse obstacole, inclusiv defecţiuni ale echipamentelor mecanice.
344 afișări
Imaginea articolului Salvatorii indieni declară că sunt foarte aproape de a ajunge la cei 41 de bărbaţi blocaţi într-un tunel

Salvatorii indieni declară că sunt foarte aproape de a ajunge la cei 41 de bărbaţi blocaţi într-un tunel

O echipă de salvare din India se află la doar câţiva metri distanţă de cei 41 de muncitori blocaţi într-un tunel de autostradă prăbuşit în regiunea Himalaya de peste două săptămâni şi este încrezătoare că îi va ajunge marţi, conform declaraţiilor oficialilor, scrie Reuters.

Aceşti bărbaţi, proveniţi din regiunile cele mai sărace ale Indiei, sunt imobilizaţi în tunelul lung de 4,5 km din statul Uttarakhand din 12 noiembrie.

Salvatorii, cunoscuţi sub numele de ”mineri şobolani”, au fost aduşi în această misiune specială pentru a forţa drumul prin roci şi nisip cu mâinile, după ce echipamentele mecanice au eşuat. Aceştia au făcut progrese semnificative peste noapte, au informat oficialii.

”Ne mai despart aproximativ 6 sau 7 metri”, a declarat Deepak Patil, un ofiţer de rang înalt care conduce operaţiunea de salvare. Acesta a subliniat că au fost săpaţi mai mult de 50 de metri din aproximativ 60 de metri de detritus.

Chestionat cu privire la şansele de reuşită marţi, Patil a confirmat cu încredere: ”Sigur, 100%”.

Până acum, cei blocaţi au primit alimente, apă, lumină, oxigen şi medicamente printr-un tub. Cu toate acestea, eforturile de săpare a unui tunel pentru a-i ajunge şi salva cu ajutorul maşinilor de foraj au fost împiedicate de diverse obstacole.

Salvatorii au apelat la experţii ”minerilor şobolani”, specializaţi într-o metodă primitivă, dar eficientă, utilizată în principal în exploatările de cărbune prin pasaje înguste. Aceştia au fost aduşi pentru a accelera operaţiunea.

Tunelul face parte din proiectul ambiţios al prim-ministrului Narendra Modi, autostrada Char Dham în valoare de 1,5 miliarde de dolari, care are ca scop conectarea a patru locuri importante de pelerinaj hindus printr-o reţea de drumuri de 890 km.

Deşi autorităţile nu au dezvăluit până acum cauza prăbuşirii, regiunea este cunoscută pentru alunecări de teren, cutremure şi inundaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici