"Şamanul rus". La protestele din Rusia şi-a făcut apariţia şi o personă costumată asemănător cu celebrul "Şaman QAnon"

În imaginile de la protestele din Rusia a surprins şi un rus într-un costum asemănător cu cel al deja cunoscutului „Şaman QAnon”. Imaginea cu şamanul rus s-au viralizat rapid pe reţelele sociale.

8691 afișări
Imaginea articolului "Şamanul rus". La protestele din Rusia şi-a făcut apariţia şi o personă costumată asemănător cu celebrul "Şaman QAnon"

"Şamanul rus". La protestele din Rusia şi-a făcut apariţia şi o personă costumată asemănător cu celebrul "Şaman QAnon"

În imaginile de la protestele din Rusia a surprins şi un rus într-un costum asemănător cu cel al deja cunoscutului „Şaman QAnon”. Imaginea cu şamanul rus s-au viralizat rapid pe reţelele sociale. 

În imagini se poate observa o persoană pictată pe faţă cu un steag al Rusiei în mână şi o caciula de blana cu coarne pe cap. Spre deosebire de "Şaman QAnon", care a fost fotografiat la bustul gol, protestarul rus a optat pentru o haina ce pare că imită o serie de tatuaje.

Situaţia din Rusia

Proteste ale opoziţiei au loc în zeci de oraşe, inclusiv în Moscova, Vladivostok, Habarovsk, Novosibirsk şi Cita.

Au fost reţinuţi  peste 2000 de protestatari, potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de organizaţia OVD-Info, informează Agenţia France-Presse.

"Libertate pentru Navalnîi!", "Libertate deţinuţilor politici!", au scandat manifestanţii.

În oraşul Vladivostok, situat în Extremul Orient rus, au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020. O instanţă judiciară a decis menţinerea în detenţie a lui Aleksei Navalnîi 30 de zile. Serviciul rus al Penitenciarelor a comunicat că Aleksei Navalnîi a încălcat termenii unei sentinţe cu suspendare. Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt, un caz din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Un termen al controlului judiciar a expirat pe 30 decembrie 2020, iar Navalnîi ar fi trebuit să se prezinte la o secţie judiciară. În plus, Comitetul rus pentru Investigaţii a anunţat recent că Aleksei Navalnîi este vizat de o anchetă privind "fraude de amploare".

Liderul opoziţiei ruse este suspectat că ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro). Aleksei Navalnîi conduce mai multe organizaţii nonguvernamentale pentru drepturile omului şi combaterea corupţiei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici