San Francisco declară stare de urgenţă din cauza variolei maimuţei

Oficialii din San Francisco au declarat joi stare de urgenţă în domeniul sănătăţii publice, ca răspuns la răspândirea tot mai mare a cazurilor de variolă a maimuţei în oraş, potrivit San Francisco Chronicle.

1878 afișări
Imaginea articolului San Francisco declară stare de urgenţă din cauza variolei maimuţei

San Francisco declară stare de urgenţă din cauza variolei maimuţei

Declaraţia îi permite primarului London Breed şi altor oficiali ai oraşului să mobilizeze resurse şi personal pentru a face faţă epidemiei de variola maimuţei care se intensifică. Începând de joi, a declarat primarul, în oraş au fost înregistrate 281 de persoane infectate cu variolă de maimuţă. Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că anticipează că această cifră va creşte în următoarele zile şi săptămâni.

Evoluţia rapidă a bolii în San Francisco s-a ciocnit cu o penurie de vaccinuri. Până în prezent, oficialii oraşului au declarat că au primit aproximativ 8.200 de doze de vaccin Jynneos, care este destinat să prevină variola maimuţei şi variola clasică la adulţi.

„Vrem să avem flexibilitatea de a ne putea folosi resursele pentru a servi cât mai bine publicul şi a proteja sănătatea. Dorim, de asemenea, să ne afirmăm angajamentul faţă de sănătatea comunităţilor LGBTQ din San Francisco, aşa cum am făcut întotdeauna în mod istoric ca oraş", a declarat joi Susan Philip, ofiţerul de sănătate din San Francisco.

Philip a subliniat că nu intenţionează să solicite închideri sau restricţii, o poziţie care distinge această măsură de ordinele sanitare emise pe parcursul pandemiei COVID-19.

„Poate mai îngrijorător decât numărul mare de infecţii a fost traiectoria, care continuă să crească. Dacă ar exista o altă comunitate care a fost afectată în mod disproporţionat de variola maimuţei în modul în care a fost afectată comunitatea homosexuală, întreaga ţară ar fi revoltată", a mai spus Philip în timpul unei conferinţe de presă.

Cu numărul actual de cazuri, San Francisco şi Los Angeles par a fi cele două focare cele mai îngrijorătoare ale epidemiei de variola maimuţei din California.

Declararea stării de urgenţă permite oraşului să acceseze fonduri de la stat şi de la guvernul federal rezervate pentru situaţii de urgenţă şi să sensibilizeze publicul larg cu privire la epidemie. Starea de urgenţă va intra în vigoare luni, au stabilit oficialii oraşului.

Deşi variola maimuţei nu este o boală nouă, cazurile au explodat în mai multe ţări deodată. San Francisco a raportat primul caz pe 3 iunie, iar numărul infecţiilor a crescut rapid, ceea ce a provocat îngrijorare în rândul oficialilor din domeniul sănătăţii care încearcă încă să gestioneze pandemia COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici