Şapte ani de la atentatele din 11 septembrie din New York (Galerie Video şi Foto)

Ceremoniile care marchează comemorarea a şapte ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 împotriva complexului World Trade Center din New York au început joi, la ora locală 08.40 (15.40 ora României) la Ground Zero.

94 afișări
Imaginea articolului Şapte ani de la atentatele din 11 septembrie din New York (Galerie Video şi Foto)

Sapte ani de la atentatele din 11 septembrie din New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi comemorăm o zi în care lumea a fost distrusă", a declarat primarul Michael Bloomberg, cerând localnicilor să păstreze un moment de reculegere la ora 08.46 (15.46 ora României) pentru a marca momentul în care primul avion a lovit unul din turnurile gemene.

GALERIE FOTO

După ceremoniile oficiale în cadrul cărora au fost citite numele celor circa 3.000 de morţi, după-amiază cei doi principali candidaţi la preşedinţia SUA, Barack Obama şi John McCain vor efectua o vizită istorică la Ground Zero.

Preşedintele american George W. Bush şi soţia sa au păstrat un moment de reculegere la Casa Albă, la ora la care primul avion a lovit unul dintre turnuri.

Bush şi soţia sa urmau ulterior să participe la inaugurarea unui memorial, în memoria victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 împotriva Pentagonului.

 

 

 

09.11.2001

09.11.2001

09.11.2001

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici