Şapte morţi şi aproximativ 100 de răniţi, în urma unui act terorist la metroul din Minsk

Explozia produsă luni seara într-o staţie de metrou din Minsk s-a soldat cu şapte morţi şi aproximativ 100 de răniţi, potrivit unei surse din cadrul poliţiei citate de Interfax.

39 afișări
Imaginea articolului Şapte morţi şi aproximativ 100 de răniţi, în urma unui act terorist la metroul din Minsk

Şapte morţi şi aproximativ 100 de răniţi, în urma unui act terorist la metroul din Minsk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia din Belarus privilegiază pista teroristă după explozia produsă luni seara într-o staţie de metrou din capitala Minsk.

"Pista privilegiată de anchetatori este un act terorist", a declarat această sursă citată de Interfax. "Caracterul rănilor constatate conduce către ipoteza unui act terorist", a adăugat aceasta.

Explozia, care s-a produs în jurul orei locale 18.00 într-o staţie de metrou din centrul capitalei Minsk, în apropiere de Preşedinţie, a provocat moartea a şapte persoane. Alţi 35 de răniţi au fost spitalizaţi şi câteva zeci de persoane primeau îngrijiri la faţa locului, potrivit agenţiei oficiale Belta. Televiziunea belarusă a anunţat acelaşi număr de morţi şi 90 de răniţi.

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a fost informat în legătură cu această explozie şi va organiza cât mai rapid o reuniune de urgenţă, a anunţat un oficial din cadrul administraţiei prezidenţiale, citat de agenţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici