Şapte persoane, reţinute de poliţia din Amsterdam pentru ameninţări cu atentate

Şapte persoane au fost reţinute joi cadrul unei anchete referitoare la o ameninţare cu atentat împotriva unor magazine din Amsterdam, au anunţat surse din cadrul poliţiei.

38 afișări
Imaginea articolului Şapte persoane, reţinute de poliţia din Amsterdam pentru ameninţări cu atentate

Şapte persoane, reţinute de poliţia din Amsterdam pentru ameninţări cu atentate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia olandeză a fost anunţată telefonic în noaptea de miercuri spre joi că un atentat urma să fie comis în magazine din Amsterdam, a precizat comisarul Bernard Welten, în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorul apelului telefonic, care se afla la Bruxelles, a susţinut că trei bărbaţi urmau să comită un atac cu bombă asupra unor magazine din Amsterdam, dintre care magazinul de mobilă Ikea, a menţionat poliţistul.

Şapte persoane, şase bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani, care au cetăţenie dublă, marocană şi olandeză, au fost reţinute joi, la Amsterdam. Nici un dispozitiv explozibil nu a fost descoperit joi seara, potrivit poliţiei care a precizat că percheziţiile continuă.

"Aceste persoane sunt bănuite că au participat la pregătirea de acţiuni cu scop terorist", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Amsterdam, Charmain van Damme.

Potrivit comisarului Welten, una din persoanele arestate are o legătură de rudenie cu o persoană implicată în atentatele de la 11 martie 2004 de la Madrid, soldate 191 de morţi şi 1.800 de răniţi.

Zeci de magazine din zona comercială din sud-estul Amsterdamului, unde se află şi un magazin Ikea, şi un cinematograf au fost închise joi în urma deciziei poliţiei care a evocat în cursul zilei că "o ameninţare cu bombă să fie luată în serios".

Primarul oraşului Amsterdam, Job Cohen, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că apelul telefonic anunţa "o acţiune menită să producă pagube în locuri frecventate (de multe persoane)".

"Nu putem să riscăm", a precizat el, întrebat despre închiderea magazinelor din centrul comercial.

Acestea au fost însă redeschise vineri dimineaţa, a anunţat poliţia.

"În urma investigaţiilor s-a stabilit că nu mai există pericol şi oamenii vor putea să reînceapă cumpărăturile", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Amsterdam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici