Şapte preşedinţi de state din Europa centrală şi de est, declaraţie comună de susţinere pentru Maia Sandu

Preşedinţii României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi Slovaciei au dat o declaraţie comună de susţinere pentru Maia Sandu cu prilejul învestirii sale ca Preşedinte al Republicii Moldova.

1792 afișări
Imaginea articolului Şapte preşedinţi de state din Europa centrală şi de est, declaraţie comună de susţinere pentru Maia Sandu

Şapte preşedinţi de state din Europa centrală şi de est, declaraţie comună de susţinere pentru Maia Sandu

„Noi, Preşedinţii României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi Slovaciei, o felicităm pe doamna Maia Sandu cu prilejul învestirii sale ca Preşedinte al Republicii Moldova. Maia Sandu a primit un mandat ferm de la cetăţenii Republicii Moldova, care aşteaptă schimbări, o agendă de reforme mai ambiţioasă, democraţie şi legături mai strânse cu Uniunea Europeană.

În acest sens, ne exprimăm sprijinul nostru deplin pentru Maia Sandu şi eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, pe baza valorilor democratice, libertăţilor fundamentale şi a statului de drept. O susţinem pe doamna Preşedinte Maia Sandu în demersurile sale de a dezvolta în Republica Moldova un sistem democratic funcţional, care să reflecte voinţa cetăţenilor Republicii Moldova. De asemenea, suntem dispuşi să împărtăşim din experienţa noastră privind reformele şi procesul de integrare europeană, demers care ar putea contribui la prosperitatea şi bunăstarea Republicii Moldova, pe calea sa către Uniunea Europeană.

Reiterăm sprijinul nostru ferm pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum şi pentru calea europeană aleasă de cetăţenii Republicii Moldova”, arată declaraţia.

Maia Sandu este învestită oficial, joi, 24 decembrie, în funcţia de preşedintele al Republicii Moldova. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici