Şapte suspecţi de terorism, ARESTAŢI după masacrul din biserici şi hoteluri în Sri Lanka. Autorităţile au avertizat cu ZECE zile înainte de atacurile de Paşti

Şeful poliţiei din Sri Lanka a avertizat în privinţa unor potenţiale atentate sinucigaşe asupra "bisericilor proeminente", de către extremişti islamici, cu zece zile înainte de atacurile de duminică, care au ucis 207 persoane, scrie Daily Mail, citând surse locale.

2995 afișări
Imaginea articolului Şapte suspecţi de terorism, ARESTAŢI după masacrul din biserici şi hoteluri în Sri Lanka. Autorităţile au avertizat cu ZECE zile înainte de atacurile de Paşti

Şapte suspecţi de terorism, ARESTAŢI după masacrul din biserici şi hoteluri în Sri Lanka. Autorităţile au avertizat cu ZECE zile înainte de atacurile de Paşti

Şapte suspecţi au fost arestaţi duminică, după seria de explozii care au lovit, în prima zi a Paştelui catolic, hoteluri de ultimă generaţie şi biserici care susţineu slujbe, rănind până la 500 de persoane.

Atacurile nu au fost revendicate deşi ţara rămâne profund marcată de războiul civil din 1983-2009, când rebelii din Tamil au luptat pentru a crea o patrie independentă.

Recent, o diviziune religioasă a apărut în ţară, care reprezintă 70% din populaţie budistă, 13% din hinduşi, 10% din musulmani şi 7% din creştini, potrivit recensământului din 2012 al ţării.

„O agenţie de informaţii străine a informat că NTJ (National Thowheeth Jama'ath) intenţionează să comită atacuri sinucigaşe vizând biserici proeminente, precum şi comisia indiană din Colombo ", a se arăta în avertismentul dat de poliţie.

NTJ este un grup musulman radical din Sri Lanka care a fost legat anul trecut de vandalizarea statuilor budiste.

Prima explozie a avut loc la Altarul Sfântului Anton, o bine-cunoscută biserică catolică din capitala Colombo.

O a doua explozie mortală a fost confirmată la St Sebastian, o biserică din oraşul Negombo, la nord de capitala.

Curând după aceea, poliţia a confirmat că a fost lovită o a treia biserică din oraşul Batticaloa, împreună cu trei hoteluri de ultimă generaţie din capitală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici