Şaptesprezece copii au pierit în busculada de la meciul de fotbal din Indonezia

Şaptesprezece copii se numără printre cele 125 de persoane care au murit în busculada care a avut loc la un meci de fotbal în Indonezia în weekend, au anunţat oficialii, conform Reuters.

626 afișări
Imaginea articolului Şaptesprezece copii  au pierit în busculada de la meciul de fotbal din Indonezia

Şaptesprezece copii au pierit în busculada de la meciul de fotbal din Indonezia

Violenţa şi huliganismul au fost mult timp caracteristici ale fotbalului indonezian, în special în locuri precum Jakarta, capitala, dar dezastrul de sâmbătă a accentuat problema.

Ministrul şef al securităţii din Indonezia, Mahfud MD, a declarat luni că guvernul va forma o echipă independentă de anchetă care va include academicieni şi experţi în fotbal, precum şi oficiali guvernamentali, pentru a investiga ce s-a întâmplat.

Echipa va investiga în următoarele câteva săptămâni pentru a afla cine a fost responsabil pentru tragedie, a declarat acesta.

Şaptesprezece copii se numără printre morţi, iar alţi şapte sunt trataţi la spital, a declarat Nahar, un oficial de la ministerul pentru emanciparea femeilor.

Busculada de sâmbătă a avut loc în timp ce spectatorii panicaţi încercau să scape de pe stadionul supraaglomerat, după ce poliţia a tras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii echipei gazdă învinse care au intrat pe teren la sfârşitul meciului.

Echipa gazdă, Arema FC, a pierdut meciul cu 3-2 în faţa lui Persebaya Surabaya, deşi autorităţile au declarat că nu au fost emise bilete pentru fanii lui Persebaya din motive de securitate.

Mahfud a declarat duminică că stadionul a fost umplut peste capacitatea sa. Aproximativ 42.000 de bilete fuseseră emise pentru un stadion proiectat să găzduiască 38.000 de persoane, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici