Şaptezeci de imigranţi etiopieni s-au înecat în largul Yemenului

Şaptezeci de imigranţi etiopieni au murit înecaţi în naufragiul unei ambarcaţiuni în largul Yemenului, la intrarea în Marea Roşie, a anunţat Ministerul yemenit de Interne pe site-ul său de Internet.

124 afișări
Imaginea articolului Şaptezeci de imigranţi etiopieni s-au înecat în largul Yemenului

Şaptezeci de imigranţi etiopieni s-au înecat în largul Yemenului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ambarcaţiunea care transporta imigranţi clandestini provenind din Cornul Africii a eşuat în largul Al-Makha, un oraş portuar din Yemen, în apropiere de strâmtoarea Bab el-Mandeb, a declarat ministerul duminică seara.

Acesta nu a precizat data naufragiului, cauzat de condiţiile climatice nefavorabile.

"Toţi cei care se aflau la bord au murit. Erau în număr de 70, toţi etiopieni", a adăugat ministerul.

Accidentele mortale sunt frecvente pentru imigranţii africani care încearcă să ajungă în Yemen prin Marea Roşie şi golful Aden.

La 31 mai, 60 de imigranţi somalezi şi etiopieni, precum şi doi yemeniţi membri ai echipajului s-au înecat în largul coastelor Yemenului în naufragiul ambarcaţiunii lor.

Imigranţii africani, în principal etiopieni şi somalezi care au fugit de sărăcie sau violenţe, intră de obicei în sudul Yemenului cu ambarcaţiuni, după care îşi continuă periplul către frontiera cu Arabia Saudită, ţară bogată în petrol.

În ultimii cinci ani, peste 500.000 de persoane, în principal somalezi, etiopieni şi eritreeni au ajuns în Yemen prin golful Aden şi Marea Roşie, la bordul unor nave supraîncărcate.

Yemen găzduieşte până la două milioane de imigranţi, majoritatea infiltraţi ilegal în această ţară din Peninsula Arabă, potrivit estimărilor neoficiale citate în mod curent de experţi şi asociaţii umanitare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici