Sărbătoare în Time Square: Mii de newyorkezi au celebrat realegerea lui Barack Obama ca preşedinte al SUA

Mii de persoane au celebrat marţi seara realegerea lui Barack Obama în Time Square, New York, fluturând steaguri mici şi scandând "încă patru ani", atunci când posturile de televiziune au anunţat că el a câştigat în faţa republicanului Mitt Romney.

169 afișări
Imaginea articolului Sărbătoare în Time Square: Mii de newyorkezi au celebrat realegerea lui Barack Obama ca preşedinte al SUA

Sărbătoare în Time Square: Mii de newyorkezi celebrează realegerea lui Barack Obama ca preşedinte al SUA (Imagine Arhiva: Mediafax Foto/AFP)

"Obama, Obama", striga mulţimea, în timp ce maşinile claxonau de bucurie.

CNN şi Fox News, două canale concurente, au transmis seara electorală în direct pe ecrane gigantice, în timp ce mii de persoane, în pofida temperaturilor apropiate de zero grade, s-au adunat în celebra piaţă pentru a trăi împreună momentul.

"Dumnezeule, sunt atât de bucuroasă", spune Jill Zaggo, o actriţă de pe Broadway. "Cu Romney eram atât de speriată că taie toate fondurile artiştilor. Şi noi iubim artiştii".

"Suntem extatici", declară Chloe Loi, în vârstă de 27 de ani, cu ochii aproape acoperiţi de o căciulă mare. "Dar nu prea eram îngrijorată" pentru că "Obama avea multă susţinere", adaugă ea.

Mark Schneider, în vârstă de 52 de ani, are un ton mai grav. "Campania a fost foarte stresantă", spune el. "Ţara este foarte divizată. Sunt din Massachusetts, am văzut ce a făcut Romney în calitate de guvernator". Ar fi făcut mult rău ţării. Dar totul va depinde de (...) Congres, nu va fi uşor", adaugă el.

"În trecut am votat republicanii, dar ei mă dezgustă astăzi", continuă el, denunţând influenţa Tea Party şi dorinţa unor republicani de a "tăia programele sociale".

Unele persoane din mulţime poartă o insignă "Obama 2012".

"Romney a fost un mincinos", spune Khal Winder Singh Mulhani, de origine indiană. "În patru ani, Obama nu putea să rezolve marea dezordine pe care republicanii au făcut-o în opt ani".

"Obama este mai puţin rău", explică Jesse Marcus, care se prezintă drept "student şi activist". "Dar, la final, aceasta nu va face o diferenţă mare, când există un sistem politic dominat de bani", adaugă el.

În schimb, o voluntară a Crucii Roşii, foarte serioasă în mijlocul mulţimii, instalează un mic panou. Ea a venit să strângă fonduri pentru victimele uraganului Sandy.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici