Mitt Romney a recunoscut victoria lui Barack Obama în alegerile prezidenţiale din SUA - VIDEO

Candidatul republican Mitt Romney şi-a recunoscut, marţi seara, înfrângerea, afirmând că l-a sunat pe preşedintele Barack Obama pentru "a-l felicita pentru victorie".

917 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney a recunoscut victoria lui Barack Obama în alegerile prezidenţiale din SUA - VIDEO

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am dat totul pentru această campanie", a declarat el la Boston (nord-est), în faţa a mii de susţinători, cărora le-a mulţumit. El i-a adresat mulţumiri şi coechipierului său, Paul Ryan.

El a asigurat că faptul că l-a ales pe congresmenul de Wisconsin pentru a-i fi coechipier a fost "cea mai bună alegere" pe care a făcut-o. 

Cu un mic zâmbet pe buze şi tonul plin de demnitate, fostul guvernator de Massachusetts a declarat că se roagă "pentru reuşita preşedintelui" în aceste "vremuri de mare restrişte pentru America".

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

După doi ani de blocaj între un Senat dominat de democraţi şi o Cameră a Reprezentanţilor cu majoritate republicană, Romney le-a cerut celor două tabere să colaboreze. La încheierea alegerilor de marţi, Senatul şi Camera Reprezentanţilor îşi păstrează culoarea politică. 

"Într-un moment ca acesta, nu ne putem permite şicane şi posturi partizane", a apreciat el. 

Preşedintele Barack Obama a fost reales marţi seara, câştigând 303 din cele 583 de mandate de mari electori. Din cele zece state considerate state-cheie în alegerile prezidenţiale, Mitt Romney nu a putut câştiga decât North Carolina, potrivit rezultatelor de la ora 06.00 GMT (08.00 ora României), care nu includeau însă Florida.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici