Sârbii din Kosovo incendiază un punct de trecere a frontierei

Sârbii care se opun independenţei Kosovo, proclamată recent, au incendiat marţi un post de trecere a frontierei administrat de poliţia ONU şi Kosovo.

3 afișări
Imaginea articolului Sârbii din Kosovo incendiază un punct de trecere a frontierei

Sârbii din Kosovo incendiază un punct de trecere a frontierei

Un martor citat de Reuters a declarat că poliţia nu a intervenit când o mulţime de persoane mascate au incendiat postul Jarinje, aflat la graniţa internă dintre Kosovo şi Serbia, cunoscut drept Poarta 1.

"Protestatarii au distrus punctul de trecere a frontierei de la Poarta 1 din Jarinje", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Kosovo. "Nu există persoane rănite", a adăugat el.

Conform unor informaţii neconfirmate, un al doilea punct de trecere similar, cunoscut drept Poarta 2, a fost de asemenea incendiat. "Poliţia din Kosovo şi forţele KFOR urmăresc cu atenţie situaţia", a explicat purtătorul de cuvânt.

Poliţia din Kosovo a cerut, ulterior, sprijinul forţelor NATO de menţinere a păcii. Poliţia s-a adăpostit într-un tunel la un punct de trecere a frontierei în apropiere de Zubin Potok, în regiunea nordică dominată de sârbi, pe care peste 1.000 de protestatari au încercat să îl distrugă.

"Am cerut NATO să trimită un elicopter pentru a ne evacua ofiţerii", a declarat o sursă din cadrul poliţiei, la Priştina. Trupele KFOR de menţinere a păcii din acest district cuprind unităţi franceze, daneze, belgiene şi americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici