Sarkozy cere ca înregistrările video realizate de criminalul din Toulouse să nu fie difuzate

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut marţi posturilor de televiziune "să nu difuzeze sub niciun pretext" înregistrările video cu cele şapte crime comise de Mohamed Merah şi primite de postul Al Jazeera, un apel lansat de familiile victimelor.

88 afișări
Imaginea articolului Sarkozy cere ca înregistrările video realizate de criminalul din Toulouse să nu fie difuzate

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Cer conducerilor tuturor posturilor să nu le difuzeze sub niciun pretext", a spus Sarkozy într-un discurs susţinut în faţa unor poliţişti şi unor magistraţi.

Postul Al Jazeera, care a primit un dispozitiv de stocare USB cu filmările realizate de Mohamed Merah, urma să ia o decizie marţi în legătură cu o eventuală difuzare a acestora.

Familia lui Jonathan Sandler, profesor la o şcoală evreiască, ucis împreună ci cei doi fii ai săi, în vârstă de patru şi, respectiv, cinci ani, a cerut, de asemenea, presei să nu difuzeze aceste imagini.

"Familia îndeamnă toată presa să nu difuzeze înregistrarea video şi să le respecte durerea şi doliul", a declarat avocatul familiei, Patrick Klugman. "Vom recurge la toate mijloacele judiciare posibile pentru a împiedica orice difuzare", a subliniat el.

"Le cer să nu arate imaginile. Este vorba despre fiul meu care este ucis, un copil în vârstă de 30 de ani. Iar ei vor să le arate ca şi cum ar fi un film. Vă rog, nu vreau să văd aşa ceva", a declarat, în lacrimi, Latifa Ibn Ziaten, în vârstă de 52 de ani, mama unui militar ucis de către Mohamed Merah.

"Nu am nevoie de acest lucru, nu au dreptul să îmi facă aşa ceva, nu este normal. Am suferit destul", a adăugat ea, adresându-se în special emirului Qatarului.

Un cetăţean francez de origine algeriană în vârstă de 23 de ani, care a trecut de la delincvenţă la jihad, a efectuat vizite în Pakistan şi Afganistan şi care a reclamat legături cu Al-Qaida, Mohamed Merah a împuşcat mortal pe 11, 15 şi 19 martie trei militari, toţi de origine magrebiană, trei elevi şi un profesor evrei, la Toulouse şi Montauban, în sud-vestul Franţei.

El a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, în cursul unui asalt asupra apartamentului în care s-a retras pe 22 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici