ATACUL DE LA TOULOUSE: Suspectul a murit, după ce a fost încercuit de poliţie 32 de ore. Bărbatul a sărit pe fereastră, continuând să tragă - VIDEO

Suspectul în cazul crimelor din sud-vestul Franţei, care se afla de 32 de ore în apartamentul său din Toulouse, încercuit de poliţie, a murit joi după ce a opus rezistenţă poliţiştilor şi a sărit pe fereastră, a declarat ministrul francez de Interne, Claude Gueant.

3660 afișări
Imaginea articolului ATACUL DE LA TOULOUSE: Suspectul a murit, după ce a fost încercuit de poliţie 32 de ore. Bărbatul a sărit pe fereastră, continuând să tragă - VIDEO

Mohamed Merah

Mohamed Merah "a sărit pe fereastră cu o armă în mână şi continuând să tragă. El a fost găsit mort la sol", a afirmat Gueant.

Anterior, poliţiştii francezi au pătruns în apartamentul suspectului, avansând "pas cu pas", dar acesta a opus rezistenţă.

Suspectul în cazul crimelor din sud-vestul Franţei a murit în jurul orei 10.30 GMT (12.30, ora României), a anunţat joi o sursă din poliţie.

Un poliţist a fost rănit, iar alţi doi erau în stare de şoc, în urma operaţiunii în cursul căreia s-au tras 300 de cartuşe, conform altor surse din poliţie. Anterior, sursele au menţionat că trei poliţişti au fost răniţi în cadrul operaţiunii, dintre care unul "destul de grav".

Suspectul, care se retrăsese în baia apartamentului, avea o sacoşă cu conţinut nedeterminat, potrivit surselor citate.

Rafale de tiruri de armă şi deflagraţii au fost auzite timp de cinci minute în zona apartamentului unde era retras de 32 de ore Mohamed Merah, un francez care a revendicat în numele Al-Qaida asasinarea a şapte persoane, începând cu 11 martie, la Toulouse şi Montauban.

Joi dimineaţă, ministrul de Interne Claude Gueant, ajuns la faţa locului împreună cu procurorul din Paris Francois Molins, a reiterat că autorităţile speră să-l captureze pe Mohamed Merah în viaţă, pentru a-l interoga şi judeca.

El era uimit că tânărul nu a avut nicio reacţie după exploziile periodice declanşate de poliţişti în cursul nopţii.

Poziţia lui Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, s-a radicalizat începând de miercuri seara, când, potrivit ministrului, suspectul a declarat că "vrea să moară cu arma în mână".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici