Sarkozy, chemat ca martor în procesul fostului său colaborator François Pérol

Nicolas Sarkozy va fi citat ca martor în procesul fostului său colaborator de la Palatul Elysée François Pérol, judecat începând de la 22 iunie, la Paris, pentru conflict de interese, a anunţat un avocat al Confederaţiei Generale a Muncii (CGT), parte civilă în proces, pentru AFP.

68 afișări
Imaginea articolului Sarkozy, chemat ca martor în procesul fostului său colaborator François Pérol

Sarkozy, chemat ca martor în procesul fostului său colaborator François Pérol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul secretar general al Palatului Elysée Claude Guéant urmează să fie citat, de asemenea, de către CGT, a declarat pentru AFP avocatul Jérôme Karsenti, care a refuzat să facă vreun comentariu.

Confederaţia doreşte ca cei doi să depună mărturie despre rolul pe care l-au jucat în decizia de a-l numi pe François Pérol, în 2009, la conducerea grupului bancar Banque populaire Caisses d’épargne (BPCE), rezultat în urma fuziunii dintre Banca Populară şi Casa de Economii.

Sarkozy şi Guéant nu sunt însă obligaţi să dea curs citării de către o parte civilă.

Ancheta a demonstrat că fostul şef de stat i-a chemat la Elysée, pe 21 februarie 2009, pe şefii celor două bănci, în prezenţa lui François Pérol şi a secretarului său general Claude Guéant.

Lui Pérol i se reproşează faptul că a acceptat, în februarie 2009, să preia conducerea grupului BPCE, în pofida faptului că a monitorizat dosarul la Palatul Elysée în calitate de adjunct al secretarului general însărcinat cu Economia, în mandatul lui Sarkozy. Nominalizarea sa a provocat o polemică aprinsă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici