Sarkozy, dispus să continue politica de deschidere spre stânga

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a reiterat, miercuri seara, în faţa deputaţilor UMP, că intenţionează să continue politica de deschidere spre stânga, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Sarkozy, dispus să continue politica de deschidere spre stânga

Sarkozy, dispus să continue politica de deschidere spre stânga

"Trebuie să identific toate talentele", a declarat Sarkozy, subliniind că deschiderea nu este o "opţiune", ci "o datorie".

Sarkozy şi-a exprimat de mai multe ori voinţa de aprofundare a politicii de deschidere, concretizată prin numirea în funcţia de ministru de Externe a socialistului Bernard Kouchner.

Guvernul francez are deja nouă membri consideraţi de centru şi de stânga. Sarkozy i-a încredinţat fostului ministru al Culturii Jack Lang, apropiat al fostului preşedinte Francois Mitterrand, sarcina formării unei comisii pentru reforma instituţională.

Politica de deschidere, acceptată de opinia publică, este criticată de parlamentarii Uniunii pentru o Mişcare Populară.

"Activităţile Guvernului nu trebuie să se axeze pe recrutarea de personal", a protestat deputatul UMP Jacques Myard.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici