Sarkozy, pregătit să dea Franţa în judecată pentru a-şi dovedi nevinovăţia: ”Poate va trebui să duc această luptă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”

  • Nicolas Sarkozy a declarat marţi că este gata să meargă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a-şi dovedi nevinovăţia.
  • Fostul preşedinte francez a fost găsit vinovat de corupţie şi trafic de influenţă de către judecători şi condamnat la 3 ani de închisoare.
308 afișări
Imaginea articolului Sarkozy, pregătit să dea Franţa în judecată pentru a-şi dovedi nevinovăţia: ”Poate va trebui să duc această luptă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”

Foto: Profimedia

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a declarat marţi că este gata să meargă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a-şi dovedi nevinovăţia.
 
Aceasta este prima sa reacţie publică după ce luni, 1 martie, a fost găsit vinovat de corupţie şi trafic de influenţă de către judecători şi condamnat la 3 ani de închisoare, dintre care unul cu executare şi doi cu suspendare. 
 
"Am contestat decizia, poate va trebui să duc această luptă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului," a declarat Sarkozy pentru ziarul Le Figaro şi preluat de Reuters.
 
"Ar fi dureros pentru mine să trebuiască să-mi condamn propria ţară, dar sunt pregătit pentru asta, pentru că acesta ar fi preţul democraţiei,” a spus el, adăugând că nu va candida la preşedinţie în 2022, ci va susţine unul dinte candidaţi.
 
Nicolas Sarkozy va apărea din nou în faţa judecătorilor pe 17 martie, pentru verdictul în procesul „Bygmalion”, care vizează cheltuielile din campania sa pentru alegerile prezidenţiale din 2012.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici