Sarkozy susţine că votul în favoarea extremei drepte necesită un răspuns

Nicolas Sarkozy, clasat pe locul al doilea, duminică, în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze, a afirmat luni că "trebuie dat un răspuns" votului alegătorilor partidului de extremă dreapta Frontul Naţional (FN), care aproape că şi-a dublat scorul între 2007 şi 2012.

115 afișări
Imaginea articolului Sarkozy susţine că votul în favoarea extremei drepte necesită un răspuns

Sarkozy susţine că votul în favoarea extremei drepte necesită un răspuns (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să respectăm votul alegătorilor, datoria noastră este de a-l auzi. Există acest vot de criză care s-a dublat de la un scrutin la altul, acestui vot de criză trebuie să îi aducem un răspuns", a declarat Sarkozy în faţa sediului său de campanie.

Preşedintele candidat, care a obţinut un scor de 27,03 la sută faţă de 28,63 la sută cât a realizat socialistul François Hollande, i-a cerut din nou adversarului său să accepte organizarea a trei dezbateri televizate înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc la 6 mai.

"Acum, este vorba despre a dezbate în faţa francezilor, proiect contra proiect, personalitate contra personalitate, experienţă contra experienţă. Francezii au dreptul să ştie, Hollande nu trebuie să fugă", a declarat el.

François Hollande a răspuns duminică seara că vrea să se organizeze o singură dezbatere, aşa cum este tradiţia în Franţa.

În plus, Nicolas Sarkozy a anunţat organizarea la 1 mai a unei sărbători a muncii, a "celor care muncesc din greu".

"La 1 mai vom organiza sărbătoarea muncii, dar sărbătoarea muncii reale, a celor care lucrează din greu, a celor care sunt expuşi, care suferă şi care nu mai vor ca atunci când nu munceşti să poţi obţine mai mult decât atunci când munceşti", a declarat el, reluând tema "asistatului" deja dezvoltată în timpul campaniei electorale pentru primul tur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici