Şase ambasade americane din Europa au primit plicuri conţinând praf alb

Şase ambasade americane din Europa au primit marţi plicuri conţinând un praf alb neidentificat, a anunţat Departamentul de Stat, adăugând că până în prezent testele au arătat că substanţa nu este periculoasă, relatează ABC News.

16 afișări
Imaginea articolului Şase ambasade americane din Europa au primit plicuri conţinând praf alb

Şase ambasade americane din Europa au primit plicuri conţinând praf alb

Ambasadele din Berlin (Germania), Bucureşti (România), Berna (Elveţia), Bruxelles (Belgia), Dublin (Irlanda) şi Copenhaga (Danemarca) au primit cel puţin câte un plic cu praf alb care a determinat autorităţile să adopte măsuri de precauţie în cazul în care substanţa era periculoasă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Gordon Duguid, testele iniţiale ale substanţei trimise la Bucureşti sunt negative, la fel şi în cazul unuia din cele trei plicuri primite de ambasada din Berlin.

Substanţa este testată la nivel local, dar sunt trimise mostre la laboratoarele din Statele Unite, pentru teste suplimentare.

Oficialii nu au putut stabili pentru moment dacă scrisorile au legătură unele cu celelalte, dar au declarat că incidentul seamănă cu cel în care plicuri similare au fost trimise săptămâna trecută unui număr de 39 de guvernatori americani.

Ca şi scrisorile trimise guvernatorilor, cel puţin unul dintre plicurile primite de ambasada de la Berlin a fost expediat din Texas, unde autorităţile şi-au concentrat cercetările.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici