Şase atacuri cu drone în Siria, anihilate de coaliţia condusă de SUA

Sistemele de apărare antiaeriană operate de trupele coaliţiei conduse de SUA în estul Siriei au oprit sâmbătă şase atacuri cu drone, potrivit unor surse de securitate, relatează Reuters.

760 afișări
Imaginea articolului Şase atacuri cu drone în Siria, anihilate de coaliţia condusă de SUA

Trupele coaliţiei şi Forţele Democratice Siriene (FDS), care luptă împreună împotriva rămăşiţelor grupării Stat Islamic, s-au confruntat cu atacuri tot mai dese din partea unor grupări susţinute de Iran în Siria şi Irak de la atacul Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie anul trecut.

Şeful FDS, generalul Mazloum Abdi, a declarat săptămâna trecută că SUA ar trebui să trimită sisteme suplimentare de apărare antiaeriană în Siria pentru a le proteja bazele, după ce şase luptători FDS au fost ucişi într-unul dintre atacurile cu drone.

Un alt atac cu dronă atribuit unor grupuri susţinute de Iran asupra unui avanpost de frontieră din Iordania a ucis recent trei soldaţi americani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici