Şase copii şi un educator ucişi într-un nou atac la o grădiniţă din China - VIDEO

Şase copii şi un educator au fost ucişi, miercuri, iar alţi 20 au fost răniţi, într-o grădiniţă din nordul Chinei, în cel de al cincilea atac împotriva unei instituţii şcolare de la 23 martie şi până în prezent, a anunţat agenţia China Nouă.

32 afișări
Imaginea articolului Şase copii şi un educator ucişi într-un nou atac la o grădiniţă din China - VIDEO

Şapte copii ucişi şi alţi 20 răniţi, într-un nou atac la o grădiniţă din China (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Agresorul s-a sinucis", a anunţat agenţia oficială, citând un purtător de cuvânt al districtului Nanzheng din municipalitatea Hanzhong (provincia Shaanxi) unde a avut loc atacul.

Agenţia oficială a anunţat anterior că "şapte copii au fost ucişi cu o armă albă, iar cel puţin alţi 20 au fost răniţi, într-un atac violent care a avut loc într-o grădiniţă din provincia nordică Shaanxi, miercuri dimineaţa".

"Nu este vorba decât despre un bilanţ preliminar", a precizat un purtător de cuvânt din districtul Nanzheng, fără a oferi alte detalii şi fără a confirma că cei 20 de răniţi sunt copii.

Drama a avut loc către ora locală 08.00 (03.00, ora României), în districtul Nanzheng, în cadrul municipalităţii Hanzhong, a precizat un oficial local, citat de agenţie, fără să ofere mai multe detalii, adăugând doar că cei răniţi au fost spitalizaţi.

De la 23 martie şi până în prezent, alte trei atacuri cu cuţitul şi unul cu un ciocan, comise de persoane care s-au declarat frustrate în viaţa profesională sau afectivă, au vizat şcolari sau copii de grădiniţă. Acestea s-au soldat cu moartea a opt copii şi rănirea altor câtorva zeci, determinând o consolidare a măsurilor de securitate în cadrul instituţiilor şcolare.

Potrivit presei, municipalitatea Chongqing, metropolă din sud-estul Chinei cu peste 30 de milioane de locuitori, a ordonat poliţiei să deschidă focul asupra oricărei persoane care încearcă să agreseze copiii.

Societatea chineză a asistat în ultimii ani la o creştere a ratei criminalităţii şi concomitent, potrivit studiilor, la o creştere a numărului de persoane cu probleme psihice.

Potrivit unui studiu realizat anul trecut, 173 de milioane de adulţi suferă de probleme mentale, dintre care 91% nu au primit niciodată îngrijiri corespunzătoare.

Într-un atac comis la sfârşitul lui aprilie, unul dintre agresori era un profesor, aflat în concediu medical pentru probleme psihice.

Un altul, un şomer căsătorit în vârstă de 46 de ani, care a rănit 29 de copii şi trei adulţi, a afirmat că a vrut "să se răzbune pe societate".

Al treilea şi-a dat foc după ce a rănit cinci copii şi un profesor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici