Şase francezi, condamnaţi pentru falsificare şi trafic de bancnote euro false

Şase francezi au fost condamnaţi sâmbătă la pedepse cu închisoarea pentru fabricare şi trafic de bancnote false de 20, 50 şi 500 de euro, unele dintre acestea fiind găsite în 12 ţări europene, printre care şi România, au declarat surse judiciare.

156 afișări
Imaginea articolului Şase francezi, condamnaţi pentru falsificare şi trafic de bancnote euro false

Şase francezi, condamnaţi pentru falsificare şi trafic de bancnote euro false (Imagine: Mediafax Foto)

Valoarea totală a bancnotelor falsificate cu ajutorul unor echipamente informatice se ridică la peste 700.000 de euro.

Organizatorul operaţiunii, un bărbat de 44 de ani, a fost condamnat de Curtea cu Juri din Gironde la zece ani de închisoare, iar complicele său, un personaj central al dosarului, care se ocupa de falsificarea banilor, a primit opt ani de închisoare.

Doi intermediari, care se ocupau de vânzarea bancnotelor, au fost condamnaţi la patru ani de detenţie şi trei ani de închisoare cu suspendare.

Alţi doi bărbaţi, care au participat la confecţionarea bancnotelor, au primit trei ani de închisoare, dintre care 30 de luni cu suspendare.

Majoritatea celor şase condamnaţi aparţineau comunităţii nomazilor din Nantes şi din regiunea Barbezieux, din vestul Franţei.

Expertiza Băncii Franţei a evidenţiat procesul de fabricare prin acelaşi lanţ grafic, compus din "scanner, unitate centrală, echipamente de retuşare a imaginii şi imprimantă".

Investigaţiile au stabilit că peste 14.000 de bancnote de 50 de euro, cu o valoare de peste 700.000 de euro, au fost vândute în vestul Franţei. Mii de bancnote de 20 de euro şi de 500 de euro au fost de asemenea fabricate, conform aceluiaşi procedeu artizanal.

Unele bancnote falsificate au fost descoperite în circa 12 ţări europene, printre care Belgia, Spania, Olanda, Portugalia şi România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici