Şase militari americani din Afganistan au murit după prăbuşirea unui elicopter

Şase militari americani în Afganistan au murit după prăbuşirea elicopterului în care se aflau joi în provincia Helmand (sud-vest), au declarat responsabilii americani.

549 afișări
Imaginea articolului Şase militari americani din Afganistan au murit după prăbuşirea unui elicopter

Şase militari americani din Afganistan au murit după prăbuşirea unui elicopter (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Şase membri ai Forţei internaţionale de securitate şi asistenţă (Isaf) au murit în prăbuşirea unui elicopter în sudul Afganistanului", a anunţat forţa NATO într-un comunicat.

Victimele sunt militari americani, a declarat un responsabil american sub anonimat.

Elicopterul în care se aflau, un CH-53 Sea Stallion, s-a prăbuşit dintr-un motiv nedeterminat însă "dovezile preliminare sugerează că nu a fost doborât", a declarat un alt responsabil american.

"Cauza accidentului este obiectul unei anchete", adaugă Isaf care precizează că "primele dovezi arată că nu existau activităţi inamice în zonă la momentul prăbuşirii".

Elicopterul Sea Stallion este un aparat de transport capabil să adăpostească 40 de oameni. Responsabilii nu au precizat dacă şi alte persoane se găseau la bord în momentul prăbuşirii.

La 5 august, un elicopter american Chinook a fost doborât de talibani pentru prima dată de la începutul conflictului în 2001. Opt afgani şi 30 de americani, dintre care 22 de Navy Seals din aceeaşi unitate de elită care l-a eliminat pe Osama ben Laden, au fost ucişi. A fost evenimentul cu cele mai multe victime pentru americani în 10 ani de război în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici