Şase militari britanici sunt daţi dispăruţi în Afganistan, fiind "consideraţi morţi"

Şase militari britanici sunt daţi "dispăruţi" în provincia Helmand din sudul Afganistanului şi sunt "consideraţi morţi", a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Londra, într-un comunicat citat de AFP.

210 afișări
Imaginea articolului Şase militari britanici sunt daţi dispăruţi în Afganistan, fiind "consideraţi morţi"

Şase militari britanici sunt daţi dispăruţi în Afganistan, fiind "consideraţi morţi" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Militarii efectuau marţi o misiune de patrulare, când vehiculul cu care se deplasau a fost atins de o explozie, a precizat ministerul.

Dacă decesul lor se va confirma, bilanţul militarilor britanici ucişi de la începutul conflictului din Afganistan în 2001 va ajunge la peste 400. Înaintea acestui incident, bilanţul militarilor britanici ucişi era de 398.

"Acest incident tragic ne aminteşte pericolele cu care se confruntă în fiecare zi femeile şi bărbaţii din cadrul forţelor noastre armate în Afganistan", a subliniat ministrul Apărării, Philip Hammond, într-un alt comunicat.

El i-a "condamnat cu fermitate pe cei responsabili" de acest incident, care "nu vor reuşi să devieze o misiune care are ca scop să protejeze securitatea noastră naţională şi care realizează importante progrese în provincia Helmand".

Cu 9.500 de militari mobilizaţi în Afganistan, Marea Britanie este pe locul doi în ceea ce priveşte contribuţia la Forţa NATO (ISAF) din această ţară, după Statele Unite, care dispun de aproximativ 100.000 de militari în teren.

Toate trupele britanice de luptă urmează să fie retrase din Afganistan până la sfârşitul lui 2014.

Trupele străine din Afganistan luptă de zece ani cu talibanii, care au fost înlăturaţi de la putere la sfârşitul lui 2001, de o coaliţie condusă de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici