Şase morţi în urma incidentului armat produs într-o şcoală din Statele Unite

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite după ce un individ a deschis focul într-o şcoală din statul american Tennessee, anunţă autorităţile locale.

548 afișări
Imaginea articolului Şase morţi în urma incidentului armat produs într-o şcoală din Statele Unite

FOTO ABC7 Eyewitness News/ Twitter

Incidentul armat a avut loc într-o şcoală generală din oraşul Nashville.

Autorităţile au anunţat că bilanţul incidentului armat este de şase morţi - trei adulţi şi trei copii - şi numeroşi răniţi, conform postului NBC News.

Poliţia a precizat că atacul armat a fost comis de o femeie de 28 de ani, împuşcată mortal în schimburi de focuri cu agenţii serviciilor de intervenţie.

La faţa locului au intervenit zeci de echipaje de poliţie şi ambulanţe, iar autorităţile au instituit un perimetru de securitate în jurul şcolii. Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului.

"Este un incident devastator, inacceptabil, care ne îndurerează profund", a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

Preşedintele Joseph Biden urmează să se adreseze naţiunii pentru a condamna atacul şi a cere Congresului să adopte urgent acţiuni pentru limitarea vânzărilor armelor de foc. "Oare câţi copii trebuie să mai fie omorâţi până când politicienii republicani din Congres vor acţiona pentru interzicerea vânzărilor de arme de asalt, pentru a remedia problemele sistemului de verificări şi pentru a cere depozitarea armelor de foc în locuri sigure?", a adăugat Karine Jean-Pierre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici