SCANDAL cu îmbrânceli în Parlamentul Ucrainei: Premierul luat pe sus de la tribună de un coleg de coaliţie - VIDEO

Confruntări în Parlamentul Ucrainei au izbucnit, vineri, după ce un membru al coaliţiei de la guvernare a încercat să-l doboare de pe podium pe Arseni Iaţeniuk, premierul ucrainean, în timp ce îi oferea un buchet de flori, în timpul prezentării raportului anual al activităţilor Guvernului.

4393 afișări
Imaginea articolului SCANDAL cu îmbrânceli în Parlamentul Ucrainei: Premierul luat pe sus de la tribună de un coleg de coaliţie - VIDEO

SCANDAL cu îmbrânceli în Parlamentul Ucrainei: Premierul luat pe sus de la tribună de un coleg de coaliţie (Imagine: captura video)

Incidentul a avut loc în Camera Senatului, când un coleg de coaliţie l-a atacat pe Iaţeniuk, în timp ce îi oferea un buchet de flori din partea Guvernului, informează site-ul publicaţiei The Telegraph.

Arseni Iaţeniuk prezenta un raport anual al activităţilor Guvernului când un deputat din partidul lui Petro Poroşenko, preşedintele ucrainean, s-a apropiat de scena de pe care prezida premierul.

Facţiunea politică a lui Iaţeniuk din Parlament este în conflict cu un grup politic loial preşedintelui Poroşenko din cauza nivelului crescut de corupţie din ţară.

Iaţeniuk a insistat, în discursul din Parlament, că Guvernul nu are abilitatea de a instrumenta cazurile de corupţie din ţară.

"Cine pot pune sub acuzare persoanele? Procurorii. Deci, cine e responsabil de aceste cazuri? Biroul Parchetului General. Preşedintele numeşte procurorul general", a declarat în plen premierul ucrainean, citat de publicaţia Kiev Post.

Între timp, vineri, în faţa clădirii Parlamentului, peste 1.000 de persoane au scandat demisia Guvernului şi a şefului acestuia, Iaţeniuk, potrivit presei ruse.

Demisia premierului este solicitată şi de blocul parlamentar al lui Poroşenko.

Dar, răspunzând unei întrebări adresate din partea grupării politice a lui Poroşenko, Iaţeniuk a zis că va demisiona doar dacă Parlamentul decide demiterea sa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici