Scandal major de corupţie în Tanzania pentru un contract de 390 de milioane euro cu o firmă din România

Oficialii anticorupţie din Tanzania au audiat luni doi oficiali guvernamentali ca urmare a unei presupuse implicări în semnarea unui contract în valoare de 390 milioane de euro cu o firmă din România pentru achiziţia de echipamente de salvare şi de pompieri, transmite publicaţia The Citizen.

2963 afișări
Imaginea articolului Scandal major de corupţie în Tanzania pentru un contract de 390 de milioane euro cu o firmă din România

Scandal major de corupţie în Tanzania pentru un contract de 390 mil. euro cu o firmă din România

Cei vizaţi sunt adjunctul ministrului Afacerilor Interne, Hamad Masauni, şi adjunctul secretarului permanent al ministerului, Ramadhani Kailima. Contractul a fost făcut public săptămâna trecută de preşedintele John Magufuli, care i-a demis pe ministrul Afacerilor Interne şi pe comisarul general al Forţelor pentru incendii şi salvare.

El şi-a acuzat adjunctul că a semnat acordul fără a implica Ministerul de Finanţe şi Adunarea Naţională. Secretarul permanent al ministerului de Interne la acel moment, generalul - maior Jocob Kingu, a demisionat după descoperirea afacerii.

Directorul general al Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei, John Mbungo, a precizat pentru sursa citată că agentia anticorupţie va trimite o echipă în România pentru a investiga detaliat legatura cu acest contract.

"Trebuie să stabilim dacă presupusa firmă românească, Rom International Solution, chiar există", a precizat el.

Potrivit informaţiilor preliminare, compania în cauză nu este înregistrată în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici