Scandal regal la New York   Prinţul Harry şi prinţesa Meghan solicită fotografiile paparazzilor, dar agenţia refuză: "americanii nu mai sunt obligaţi de la 1776 să-şi cedeze proprietatea coroanei regale"

  • După o goană nebună în care au fost fotografiaţi de paparazzi, riscând să sfârşească ca prinţesa Diana şi Dodi Fayed în 1997, avocaţii prinţului Harry şi al prinţesei Meghan solicită fotografiile.
  • O agenţie media, Backgrid, refuză să le furnizeze copiile cuplului regal.
  • Aceasta susţine că fotografiile sunt sub proprietatea intelectuală şi că niciun cetăţean american nu mai este nevoit să-şi predea proprietatea coroanei britanice"
9511 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry şi prinţesa Meghan solicită fotografiile paparazzilor, dar agenţia refuză: "americanii nu mai sunt obligaţi de la 1776 să-şi cedeze proprietatea coroanei regale"

Mediafax Foto

Ducele şi ducesa de Sussex au solicitat fotografiile agenţiei de presă care şi-a trimis paparazii să-i fotografieze într-o goană nebună de noapte de marţi la New York City. 

Cuplul regal a fost urmărit în mod agresiv, iar bliţul unui aparat foto ar fi putut repeta episodul tragic din 1997, când în urma unui accident teribil, au murit prinţesa Diana (divorţată de actualul rege al Marii Britanii - Charles al III-lea) şi partenerul ei, producătorul egiptean Dodi Fayed, transmite The Guardian

Backgrid, o agenţie de imagine de divertisment din California, a declarat joi că a respins cererea cuplului regal, prezentată într-o scrisoare a echipei juridice a familiei Sussex, solicitând să furnizeze imaginile făcute marţi în New York City.

Backgrid a declarat pentru BBC că scrisoarea conţine următoarea cerere: „Cerem ca Backgrid să ne furnizeze imediat copii ale tuturor fotografiilor, videoclipurilor şi/sau filmelor realizate aseară de fotografi independenţi, după ce cuplul a părăsit evenimentul şi în următoarele ore”.

Agenţia a refuzat să furnizeze imaginile cuplului regal şi a transmis avocaţilor cuplului regal următoarele afirmaţii: „În America, după cum sunt sigur că ştiţi, proprietatea aparţine proprietarului ei: terţii nu pot cere pur şi simplu să li se dea, aşa cum pot să facă capele încoronate în Marea Britanie. Poate că ar trebui să vă consultaţi clienţii (Harry şi Meghan)  şi să-i sfătuiţi că regulile lor engleze de prerogativă regală de a solicita cetăţenilor americani să-şi predea proprietăţile lor coroanei britanice au fost respinse de această ţară cu mult timp în urmă (de la semnarea Declaraţiei de Independenţă din 1776). Suntem alături de părinţii noştri fondatori”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici