Scandalul cărnii de cal: Grupul elveţian de distribuţie Coop retrage de la vânzare lasagna produsă de Comigel

Grupul elveţian de distribuţie Coop a retras din vânzare ,"ca măsură de precauţie", un produs de tip lasagna fabricat de către compania franceză Comigel, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Coop.

441 afișări
Imaginea articolului Scandalul cărnii de cal: Grupul elveţian de distribuţie Coop retrage de la vânzare lasagna produsă de Comigel

Scandalul cărnii de cal: Grupul elveţian de distribuţie Coop retrage de la vânzare lasagna produsă de Comigel (Imagine: Shutterstock)

În prezent, produsele sunt analizate pentru a afla "dacă şi în ce măsură livrările Comigel au fost etichetate incorect", a afirmat purtătorul de cuvânt. "Astfel, noi vrem să reducem riscul pentru clienţii noştri de a cumpăra produse etichetate în mod greşit".

Producătorul francez Comigel, cu sediul la Metz (estul Franţei), specializat în fabricarea preparatelor congelate, a realizat produse de tip lasagna cu marca Findus, vândute în Marea Britanie, care trebuiau să fie din carne de vită şi, de fapt, conţineau carne de cal.

Grupul Coop percizează că va continua vânzarea produselor de tip lasagna ale altor mărci, în special ale mărcii Findus Suisse, al cărei proprietar, gigantul agroalimentar Nestle a certificat în acest weekend că produsele sale sunt fabricate din carne de vită elveţiană. Nestle, pentru o anumită perioadă proprietar al mărcii Findus, a revândut-o în 2000 cu excepţia filialei elveţiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici