Scandalul de SPIONAJ Germania - SUA: Ministrul german de Externe va avea o întâlnire cu o delegaţie a Senatului american

Ministrul german de Externe Guido Westerwelle se va întâlni luni cu o delegaţie a Congresului american, în vizită la Berlin, în contextul tensiunilor provocate de dezvăluiri referitoare la spionajul agenţiilor de informaţii americane, au anunţat joi surse din cadrul ministerului.

170 afișări
Imaginea articolului Scandalul de SPIONAJ Germania - SUA: Ministrul german de Externe va avea o întâlnire cu o delegaţie a Senatului american

Guido Westerwelle, ministrul german de Externe (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei germane a confirmat că va avea loc "o întâlnire".

Democratul Chris Murphy, preşedintele Subcomisiei pentru Europa din cadrul Senatului american, care conduce această delegaţie, a declarat joi, într-un interviu pentru AFP, că vizita sa este o misiune care are scopul să demonstreze "bunăvoinţa" parlamentarilor americani pentru soluţionarea tensiunilor, provocate de dezvăluirile lui Edward Snowden despre spionajul Agenţiei americane de informaţii NSA.

"Această vizită este o ocazie de a le spune germanilor şi Guvernului german că o mare parte a îngrijorărilor pe care le au nu sunt străine aleşilor din Congresul" american, a declarat Murphy.

Totuşi, în opinia sa, "cele mai mari temeri cu privire la interceptarea zilnică a conversaţiilor şi email-urilor europenilor de către Statele Unite nu corespund realităţii".

Delegaţia americană, din care fac parte şi alţi doi congresmeni, va efectua o vizită marţi la Bruxelles, pentru o întâlnire cu membrii comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European (PE).

Potrivit site-ului cotidianului german Der Spiegel, alesul democrat din statul american Connecticut şi-ar fi dorit o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele federal Joachim Gauck.

Însă senatorii nu se vor întâlni la Cancelarie decât cu un oficial din cadrul Departamentului pentru Politică Externă, Christoph Heusgen, scrie Der Spiegel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici