Scandalul neurotoxinei. Decizia ambasadorului britanic la Moscova, convocat de ministrul rus de externe la o întâlnire pe tema atacului

Ambasadorul britanic la Moscova nu va participa la o întâlnire organizată de Ministerul rus de Externe, miercuri, pe tema incidentului Salisbury, unde fostul agent rus Serghei Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică, informează site-ul agenţiei Tass.

4444 afișări
Imaginea articolului Scandalul neurotoxinei. Decizia ambasadorului britanic la Moscova, convocat de ministrul rus de externe la o întâlnire pe tema atacului

Scandalul neurotoxinei. Decizia ambasadorului britanic la Moscova, convocat de ministrul rus de externe la o întâlnire pe tema atacului

Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al ambasadei britanice în Rusia.

"Ambasadorul nu va participa şi încă nu am decis dacă vom trimite un reprezentant", a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit agenţiei Reuters, Ministerul de rus de Externe a invitat mai mulţi ambasadori străini să participe la o întrevedere cu experţii din cadrul departamentului pentru neproliferare şi control al armamentului, pentru a discuta acuzaţiile aduse Moscovei în cazul Skripal.

Aflat într-o vizită oficială în Japonia, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia vrea ca Marea Britanie să îi transmită locaţia actuală a fostului agent rus şi a fiicei acestuia.

Lavrov a mai adăugat că Moscova cere guvernului britanic să clarifice motivul acuzaţiilor aduse Rusiei.

"În mare parte nu există niciun dubiu că actuala conducere britanică încearcă în mod conştient să submineze relaţiile între Rusia şi Marea Britanie", a afirmat Lavrov.

Marea Britanie, SUA, Franţa şi Germania susţin că responsabilitatea Rusiei în atacul asupra fostului spion este singura explicaţie plauzibilă şi au cerut Moscovei să răspundă la toate întrebările în legătură cu acest caz.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că Londra are dovezi potrivit cărora Rusia a dezvoltat în ultimii zece ani agentul neurotoxic "Novichok", folosit pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici