Scheletul lui T-Rex s-a vândut cu aproape 6 milioane de dolari la o licitaţie elveţiană

Scheletul unui uriaş Tyrannosaurus Rex, o creatură care a cutreierat Pământul în urmă cu 67 de milioane de ani, s-a vândut marţi la Zurich cu 5,5 milioane de franci elveţieni (6,13 milioane de dolari), mai puţin decât se aştepta.

377 afișări
Imaginea articolului Scheletul lui T-Rex s-a vândut cu aproape 6 milioane de dolari la o licitaţie elveţiană

Sursa foto: Reuters

Măsurând 3,9 metri înălţime şi 11,6 metri lungime, TRX-293 TRINITY este un schelet compozit de 293 de oase de la trei schelete T-Rex diferite găsite între 2008 şi 2023 în statele americane Montana şi Wyoming.

Un cumpărător anonim a oferit preţul câştigător de 4,8 milioane de franci elveţieni, mai puţin decât estimarea de 5 până la 8 milioane de franci elveţieni, dar preţul total a fost mai mare cu taxele cumpărătorului la Koller Auctions, potrivit Reuters. 

A fost pentru prima dată în Europa şi a treia oară în lume când un întreg schelet T-Rex de o calitate excepţională a fost oferit la licitaţie, a declarat Koller, cea mai mare casă de licitaţii din Elveţia, într-un comunicat.

Mai mult de jumătate din oasele scheletului sunt originale. Restul sunt înlocuiri din ipsos şi răşini epoxidice.
 
Alte două modele T-Rex descoperite în America de Nord, numite Sue şi Stan, au fost vândute cu 8,4 milioane de dolari şi, respectiv, 31 de milioane de dolari în 1998 şi 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici