Schimb de focuri soldat cu 12 morţi într-un penitenciar din Venezuela

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 11 au fost rănite în urma unei revolte între deţinuţii penitenciarului ”Jose Antonio Anzoategui” din Venezuela, una dintre ţările cu cea mai mare infracţionalitate şi supraaglomerare în sistemul penitenciar, informează Reuters.

292 afișări
Imaginea articolului Schimb de focuri soldat cu 12 morţi într-un penitenciar din Venezuela

Schimb de focuri soldat cu 12 morţi într-un penitenciar din Venezuela

Procurorul general al Venezuelei a declarat că ancheta vizează moartea a ”mai multor” deţinuţi, în urma unui schimb de focuri ce a avut loc la penitenciarul ”Jose Antonio Anzoategui”, în condiţiile în care statul se confruntă cu o supraaglomerare şi un grad ridicat de violenţă în închisori.

”Sunt 12 persoane decedate, nouă împuşcate, două în urma unei supradoze de droguri şi alta ca urmare a multiplelor răni”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un reprezentant al penitenciarului.

Sunt voci care spun că închisorile din Venezuela sunt controlate de clanuri care au acces chiar şi la arme precum mitraliere sau grenade, informează Reuters.

”Este un penitenciar care trece printr-o perioadă de tranziţie (...) ciocnirile au fost între cei care au vrut schimbarea şi cei care au refuzat-o”, a mai adăugat oficialul pentru Reuters, făcând referire la o iniţiativă a guvernului de a încerca să elimine suppraaglomerarea şi accesul la arme al deţinuţilor.

Venezuela este o ţară cunoscută pentru violenţa în sistemul penitenciar, unde se întâmplă frecvent ca deţinuţii să pună la cale răpiri sau furturi din celule.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici