Schimbări majore la frontiera SUA cu Mexic, după 4 ani de la semnarea ordinului. Iniţiativa lui Trump, pusă la zid de Joe Biden

  • Au trecut patru ani de la semnarea ordinului de construire a zidului american
  • Lucrările au demarat în 2019
  • S-au construit peste 452 de mile
  • Lucrările au costat peste 15 mld. dolari
  • Mexic nu a plătit niciun cent
52438 afișări
Imaginea articolului Schimbări majore la frontiera SUA cu Mexic, după 4 ani de la semnarea ordinului. Iniţiativa lui Trump, pusă la zid de Joe Biden

FOTO: Profimedia

15 miliarde de dolari a costat orgoliul lui Donald Trump, care se întinde pe aproape 1000 de km. Este vorba de zidul care delimitează Statele Unite de Mexic. Pe 25 Ianuarie 2017 fostul preşedintele American, Donald Trump, a semnat ordinul pentru ridicare zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexic.

„Da, vom construi zidul. Am început deja planificarea”, declara atunci Trump, potrivit USA Today.

Au trecut patru ani, s-au scurs controverse despre habitate naturale distruse şi număr crescut al migranţilor morţi. Însă, cel mai important este că a adus devastarea mediului şi a comunităţilor din zonele de frontieră. Asta a spus Scott Nicol, autor al unui raport pentru Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile.

Cu toate astea, Trump e mulţumit. Cu câteva zile înainte de încheierea mandatului, a spus că zidul a dus la reformarea sistemului de imigraţie. Noul preşedinte, Joe Biden, a oprit lucrările la zidul infam, încă din prima zi de mandat.

„Ne-am reformat sistemul de imigraţie şi am obţinut cea mai sigură frontieră sudică din istoria SUA”, spunea fostul preşedinte al SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici