Scholz a vorbit 90 de minute cu Putin: crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina

Putin crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, după o convorbire telefonică de 90 de minute cu preşedintele rus.

3266 afișări
Imaginea articolului Scholz a vorbit 90 de minute cu Putin: crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina

"Din păcate, nu pot să vă spun că a sporit sentimentul că începerea acestui război a fost o greşeală", a declarat Scholz într-un briefing de presă, relatează AFP.

"Şi nu a existat niciun indiciu că apar noi atitudini", a adăugat el la conferinţa de presă comună cu omologul său georgian, Irakli Garibashvili.

În convorbirea telefonică de marţi cu Putin, Scholz l-a îndemnat pe liderul rus să caute o soluţie diplomatică "bazată pe o încetare a focului, pe o retragere completă a forţelor ruse şi pe respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei".

Ieşirea trupelor ruseşti din Ucraina este singura cale pentru ca "pacea să aibă o şansă în regiune", a declarat Scholz.

În timp ce poziţiile lui Putin nu par să se fi schimbat, cancelarul german a declarat că este necesar să rămână în discuţie cu liderul rus, afirmând: "Este corect să vorbim unul cu celălalt şi să spunem ceea ce este de spus pe acest subiect".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici