Scholz avertizează că o victorie a Rusiei în Ucraina "ar schimba dramatic faţa Europei". Cancelarul Germaniei merge în SUA pentru a discuta cu Biden

  • Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avertizat cu privire la pericolele unei victorii ruseşti dacă aliaţii Ucrainei nu sporesc sprijinul militar şi ajutorul financiar, înainte de o întâlnire cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden.
  • Germania este al doilea mare furnizor de arme şi asistenţă financiară pentru Ucraina, după Statele Unite.
  • Scholz şi Biden se vor întâlni vineri la Casa Albă pentru discuţii.
4372 afișări
Imaginea articolului Scholz avertizează că o victorie a Rusiei în Ucraina "ar schimba dramatic faţa Europei". Cancelarul Germaniei merge în SUA pentru a discuta cu Biden

"Nu faceţi nicio greşeală: O victorie rusă în Ucraina nu ar însemna doar sfârşitul Ucrainei ca stat liber, democratic şi independent, ci ar schimba dramatic faţa Europei", a scris Scholz într-un articol de opinie publicat joi în The Wall Street Journal.

"Mesajul nostru este clar: trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a împiedica Rusia să câştige. Dacă nu o facem, ne-am putea trezi în curând într-o lume şi mai instabilă, mai ameninţătoare şi mai imprevizibilă decât a fost în timpul Războiului Rece. În ciuda sprijinului nostru, Ucraina s-ar putea confrunta în curând cu lipsuri grave de arme şi muniţii. Unele angajamente financiare s-au epuizat deja, iar altele trebuie să fie prelungite. Consecinţele şi costurile pe termen lung ale eşecului de a nu reuşi să oprim agresiunea domnului Putin ar eclipsa oricare dintre investiţiile pe care le facem acum", a adăugat Scholz. 

"Cu cât mai repede înţelege Putin că suntem implicaţi pe termen lung, cu atât mai repede se va încheia războiul din Ucraina. Singurul mod în care putem contribui la o pace durabilă este să ne menţinem sprijinul, unitatea şi hotărârea. Trebuie să rămânem alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie", a conchis cancelarul Germaniei.

Impas în Congresul Statelor Unite

Statele Unite au epuizat fondurile pentru asistenţa Ucrainei împotriva Rusiei. O solicitare de urgenţă de 61 de miliarde de dolari din partea Casei Albe a intrat în impas în Congres, deoarece republicanii cer concesii în ceea ce priveşte politica de imigraţie.

De cealaltă parte a Atlanticului, liderii UE au reuşit să ajungă la un acord asupra unui pachet de sprijin de 50 de miliarde de euro, care fusese blocat de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Scholz se va întâlni, joi, cu membri ai Congresului după sosirea sa la Washington, în încercarea de a-l ajuta pe preşedintele american să depăşească blocajul.

Atât Biden, cât şi Scholz au avertizat în ultimele săptămâni că Ucraina se află într-un punct critic al războiului, în condiţiile în care proviziile se diminuează, iar luptele ar urma să se intensifice în primăvară. Scholz a îndemnat alte ţări europene să facă mai mult pentru a ajuta Kievul.

Germania este al doilea mare furnizor de arme şi asistenţă financiară pentru Ucraina, după SUA. Germania a anunţat la sfârşitul anului trecut că intenţionează să ofere asistenţă militară în valoare de 8 miliarde de euro în 2024.

Scholz şi Biden se vor întâlni vineri la Casa Albă pentru discuţii bilaterale. Înainte de aceasta, cancelarul german se va întâlni la micul dejun cu lideri de afaceri americani. Scholz a declarat public că ar prefera o realegere a lui Biden şi a subliniat legătura sa strânsă cu actualul preşedinte. De asemenea, se aşteaptă ca cei doi lideri să discute despre situaţia din Orientul Mijlociu şi despre viitorul summit NATO de la Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici