Scholz şi liderii landurilor din Germania pregătesc măsuri mai dure împotriva migranţilor

Guvernul lui Scholz a convenit asupra unor măsuri care să faciliteze deportarea migranţilor şi să facă din ţară o destinaţie mai puţin atractivă, în contrast puternic cu politica percepută a Berlinului ca fiind una a uşilor deschise în timpul fostului cancelar Angela Merkel, scrie Reuters.

634 afișări
Imaginea articolului Scholz şi liderii landurilor din Germania pregătesc măsuri mai dure împotriva migranţilor

Scholz şi liderii landurilor din Germania pregătesc măsuri mai dure împotriva migranţilor

Cancelarul Olaf Scholz încearcă să reducă numărul solicitanţilor de azil şi să oprească sprijinul pentru extrema dreaptă.

Cancelarul s-a întâlnit, marţi, cu şefii celor 16 landuri germane şi au discutat despre asumarea unor politici mai dure în materie de migraţie şi asupra unor noi fonduri pentru refugiaţi.

Uniunea Europeană încearcă să revizuiască normele privind azilul şi migraţia din cadrul blocului pentru a reduce migraţia neregulamentară, iar ţările membre încearcă să încheie propriile înţelegeri.

Întâlnirea de la Berlin a avut ca scop obţinerea sprijinului liderilor de stat pentru astfel de măsuri şi abordarea plângerilor autorităţilor locale, care se plâng că fondurile publice şi infrastructura sunt supraîncărcate.

Ca urmare, guvernul lui Scholz a fost de acord să plătească statelor şi municipalităţilor 7.500 de euro (8.000 de dolari) pentru fiecare refugiat începând de anul viitor, precum şi să facă o plată în avans de 1,75 miliarde de euro în prima jumătate a anului 2024.

Liderul landului central Hesse a estimat volumul total al ajutorului la 3,5 miliarde de euro.

Autorităţile urmează să economisească aproximativ 1 miliard de euro prin reducerea prestaţiilor pentru solicitanţii de azil, de exemplu prin dublarea perioadei de timp până când aceştia vor primi toate ajutoarele sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici