Schwarzenegger, dat în judecată de două sindicate

Două sindicate l-au dat luni în judecată pe guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, din cauza unui ordin care cere tuturor angajaţilor din sectorul public să îşi ia două zile libere neplătite pe lună, începând cu februarie, scrie cotidianul Los Angeles Times, în ediţia electronică.

13 afișări
Imaginea articolului Schwarzenegger, dat în judecată de două sindicate

Schwarzenegger, dat în judecată de douã sindicate

Potrivit guvernatorului, măsura luată săptămâna trecută este necesară pentru a păstra lichidităţile, deoarece se preconizează că deficitul bugetar va atinge 42 de miliarde de dolari în următoarele 18 luni.

Potrivit procesului, intentat la Curtea Superioară din Sacramento, doar legislatura poate modifica plata muncitorilor care au contracte cu statul şi cere tribunalelor emiterea unei decizii temporare care să oprească eforturile lui Schwarzenegger, care ar putea afecta 230.000 de muncitori.

"Nu credem că are autoritatea" pentru a lua această măsură, declară Bruce Blanning, director executiv al Inginerilor profesionişti din Guvernul californian.

Sindicatul, care reprezintă 13.000 de ingineri, supraveghetori şi alte persoane care lucrează pentru stat, a intentat proces împreună cu Asociaţia oamenilor de ştiinţă din California.

Lynelle Jolley, purtătoare de cuvânt a administraţiei, a afirmat că legea îi oferă guvernatorului o autoritate extinsă pentru a schimba condiţiile de muncă în situaţii de urgenţă. Schwarzenegger a declarat luna trecută stare de urgenţă fiscală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici