Sclavie modernă la abatorul din Germania. Mărturisiri şocante ale angajaţilor români: „Erau oameni care plângeau noaptea în somn”

  • Abatorul german, Tönnies, are aproape 4.000 de muncitori români, dintre care 1.000 sunt infectaţi cu coronavirus
  • Un fost angajat român al abatorului, îţi dezvăluie sub anonimat, prin ce trec românii plecaţi la muncă
  • Primarul unui oraş din Germania recunoaşte, într-un interviu pentru DW, că est-europenii sunt stigmatizaţi si au condiţii de muncă şi carantină foarte proaste
11160 afișări
Imaginea articolului Sclavie modernă la abatorul din Germania. Mărturisiri şocante ale angajaţilor români: „Erau oameni care plângeau noaptea în somn”

Sursa FOTO: Profimedia

Într-un abator german, unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din Europa, lucrează aproape 4.000 de cetăţeni români. 1.000 dintre ei sunt infectaţi cu COVID-19. Un fost angajat român al abatorului german, îţi dezvăluie sub anonimat, cum erau trataţi concetăţenii noştri şi cum erau obligaţi să păstreze tăcerea despre stilul de muncă inuman la controalele din afara firmei. Acesta susţine că orele de muncă suplimentare nu erau plătite, deşi ajungea să lucreze şi 12 ore pe zi. Primarul unui oraş din Germania recunoaşte că est-europenii sunt stigmatizaţi si au condiţii de muncă şi carantină foarte proaste, comparativ cu muncitorii din alte zone.

„Erau oameni care plângeau noaptea în somn. Efectiv, li se umflau mâinile aşa de tare de la febra musculară, încât plângeau noaptea. Spuneau : nu mai pot! Îmi vine să imi iau câmpii, să plec în Romînia. Nu mai rezist!. Spaţiu foarte mic, număr mare de lucrători. Băgau şi câte 14 persoane”, povesteşte un fost angajat de la abatorul german Tönnies.

„Est-europenii care nu se află în carantină şi care circulă absolut normal prin magazine. Sunt întrebat: de ce nu sunt toţi în carantină?” Există, aşadar, o anumită stigmatizare”, recunoaşte primarul din Verl, Germania. „Românii, bulgarii, polonezii, ungurii, care lucrează în cu totul alte branşe, nu în industria de procesare a cărnii, locuiesc la grămadă, în spaţii foarte mici.”

CITEŞTE AICI: Cifră şocantă! Ministerul de Externe a anunţat că 1.000 de români care lucrează la abatorul Tonnies, din Germania, sunt infectaţi cu COVID

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici