Scott Morrison, şeful Guvernului de la Canberra: Alegeri legislative în Australia, convocate pentru data de 18 mai

Premierul Australiei, Scott Morrison, a anunţat joi că pe data de 18 mai vor avea loc alegeri legislative, printre potenţialele teme majore ale scrutinului numărându-se schimbările climatice şi situaţia economică, informează site-ul postului BBC News.

101 afișări
Imaginea articolului Scott Morrison, şeful Guvernului de la Canberra: Alegeri legislative în Australia, convocate pentru data de 18 mai

Scott Morrison, şeful Guvernului de la Canberra: Alegeri legislative în Australia, convocate pentru data de 18 mai

Cetăţenii australieni sunt aşteptaţi la urne pentru a decide dacă vor o continuare a guvernării conservatoare ori o administraţie laburistă condusă de Bill Shorten.

"[Alegerile] vor determina economia în care trăiesc australienii, nu doar pentru următorii trei ani, ci pentru următorul deceniu", a declarat şeful Guvernului de la Canberra.

"Trăim în cea mai bună ţară din lume, dar pentru a ne asigura viitorul, calea mai departe depinde de o economie puternică", a adăugat Morrison, al cincilea premier australian în ultimii ani.

Pe lângă situaţia economică, experţii sunt de părere că schimbările climatice sunt o altă temă majoră a alegerilor, în condiţiile în care Australia s-a confruntat în ultimul an o serie de calamităţi naturale, inclusiv inundaţii distructive, incendii de vegetaţie care au devastat suprafeţe întinse şi perioade îndelungate de secetă şi temperaturi caniculare record.

Votul în Australia este obligatoriu pentru toţi cetăţenii de peste 18 ani, iar cei care nu votează riscă să primească o amendă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici