Scrisoarea lui Obama către fiicele sale (Galerie Foto)

Preşedintele ales Barack Obama şi-a motivat, într-o scrisoare deschisă către fiicele sale, decizia de a candida la funcţia supremă a SUA.

28 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea lui Obama către fiicele sale (Galerie Foto)

Scrisoarea lui Obama către fiicele sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când eram tânăr, credeam că viaţa se rezumă la mine - cum îmi voi croi drumul în lume, să am succes, şi să obţin lucrurile pe care mi le doresc. Dar apoi aţi apărut voi două în lumea mea", a declarat Obama în scrisoarea publicată în revista Parade.

"Am realizat că viaţa mea nu contează dacă nu sunt capabil să vă asigur posibilitatea de a fi fericite şi împlinite. Pentru asta am candidat la Preşedinţie, pentru ceea ce îmi doresc pentru voi, şi pentru fiecare copil din această naţiune,"a scris Obama.

Printre lucrurile pe care Obama le doreşte pentru copii sunt: şanse egale de a studia la universitate, susţinere financiară indiferent de statutul social, şi locuri de muncă bine plătite cu beneficii precum asigurarea de sănătate şi un plan de pensii, care să le permită "să se retragă cu demnitate."

Barack Obama, care are 47 de ani, a mai mărturisit că vrea "să împingă limitele" descoperirii noii tehnologii şi invenţiilor care îmbunătăţesc viaţa şi protejează mediul.

Astfel, el a vorbit despre viziunea sa asupra unei Americi care a ajuns "dincolo de separarea în funcţie de rasă, regiune, sex sau religie, lucru care nu ne lasă să vedem ce e mai bun în fiecare dintre noi."

GALERIE FOTO

Obama a mai precizat că va trimite tineri americani la război "pentru un motiv bine întemeiat", doar după ce va încerca să rezolve în mod paşnic neînţelegerile.

"Acestea sunt lucrurile pe care mi le doresc pentru voi - să creşteţi într-o lume fără vise limitate, cu posibilitatea de a vă realiza, şi să deveniţi femei dedicate, înţelegătoare care să ajute la costruirea lumii", a scris preşedintele ales.

"Şi vreau ca fiecare copil să aibă aceleaşi şanse de a învăţa, visa, creşte şi prospera, pe care voi, fetel mele, le aveţi. De aceea, familia noastră se află în această mare aventură", a mai scris Obama, care marţi se va muta la Casa Albă împreună cu soţia sa Michelle şi cu cele două fiice, Malia, de 10 ani, şi Sasha, în vârstă de 7 ani.

Citeşte şi:

Bush evocă "mândria" alegerii primului preşedinte de culoare

Obama vrea să se implice în procesul de pace din O. Mijlociu

Obama: Deficitul bugetar al SUA va depăşi 1.000 miliarde dolari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici