Se adânceşte criza energetică în Ucraina. Mai multe regiuni vor rămâne fără curent electric

Kievul şi alte regiuni se vor confrunta cu pene de curent mai lungi decât cele planificate după noile atacuri aeriene lansate de ruşi, potrivit Reuters.

324 afișări
Imaginea articolului Se adânceşte criza energetică în Ucraina. Mai multe regiuni vor rămâne fără curent electric

Se adânceşte criza energetică în Ucraina. Mai multe regiuni vor rămâne fără curent electric

Capitala ucraineană Kiev şi patru regiuni ar putea fi nevoite să întrerupă alimentarea cu energie electrică pentru mai mult timp decât era planificat după loviturile ruseşti din timpul nopţii care au vizat infrastructura energetică, a declarat joi un oficial de rang înalt.

Kyrylo Tymoshenko, şeful adjunct al biroului preşedintelui Volodimir Zelenski, a spus că aprovizionarea cu energie va fi limitată în mod semnificativ în oraşul Kiev şi în regiunile centrale Kiev, Zhytomyr şi Cherkasy, dar şi în regiunea nordică Chernihiv.

Anterior, autorităţile au susţinut că energia electrică ar putea fi oprită timp de patru ore pe zi pentru a uşura presiunea asupra sistemului şi pentru a permite tehnicienilor să repare pagubele făcute de ruşi.

„Potrivit lui Kyrylo Tymoshenko, din cauza atacurilor inamice, programele de oprire a energiei electrice aprobate anterior în aceste zone nu vor fi respectate, iar durata întreruperilor ar putea depăşi patru ore", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul lui Zelenski.

„Facem tot ce este posibil, se iau multe măsuri pentru a ne asigura că oraşul Kiev şi alte oraşe au lumină, dar trebuie să reducem la minimum utilizarea energiei electrice în general", a spus Timoşenko, potrivit comunicatului.

La începutul zilei, guvernatorul regiunii Kiev a declarat că zona se confruntă cu un deficit de 30% în ceea ce priveşte capacitatea de generare a energiei electrice.

„Noaptea trecută inamicul a avariat instalaţiile infrastructurii energetice din regiunea noastră. O serie de instalaţii critice au fost dezactivate", a scris Oleksiy Kuleba pe Telegram.

Separat, administraţia militară a regiunii Kiev a anunţat că regiunea trebuie „să se pregătească pentru întreruperi de energie electrică pentru o perioadă nedeterminată" din cauza loviturilor ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici