Se încinge cursa prezidenţială din Franţa. Primarul Parisului intră în cursă contra lui Emmanuel Macron şi Marine Le Pen

  • Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat duminică că va candida pentru funcţia de preşedinte în 2022 cu sprijinul socialiştilor.
  • "Cunoscând seriozitatea vremurilor noastre şi cu dorinţa de a oferi speranţă vieţii noastre, am decis să fiu candidat la preşedinţia franceză", a spus Anne Hidalgo în vârstă de 62 de ani.
2392 afișări
Imaginea articolului Se încinge cursa prezidenţială din Franţa. Primarul Parisului intră în cursă contra lui Emmanuel Macron şi Marine Le Pen

Se încinge cursa prezidenţială din Franţa. Primarul Parisului intră în cursă contra lui Emmanuel Macron şi Marine Le Pen

Hidalgo, care a devenit prima femeie care a condus capitala Franţei în 2014 se numără printre puţinii politicieni francezi de stânga care se bucură de popularitate. Sondajele realizate înainte de anunţ o plasau la aproximativ 8%.

Mandatul lui Hidalgo în calitate de primar al Parisului a cuprins o perioadă de provocări excepţionale pentru oraş: o serie devastatoare de atacuri teroriste în 2015, protestele anti-guvernamentale ale vestelor galbene, incendiul dezastator din 2019 de la Catedrala Notre-Dame, pandemia Covid-19 care a lovit turismul în unul din cele mai vizitate oraşe din lume.

Au existat, de asemenea, triumfuri strălucitoare: summit-ul COP 21 care a dat naştere la Acordului climatic de la Paris în 2015 şi câştigarea dreptului de a organiza Jocurile Olimpice din 2024.

Un social-democrat auto-intitulat, Hidalgo intră oficial în lupta prezidenţială a Franţei ca fiind unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni de stânga, dar va avea o misiune apoape imposibilă. Ea va trebui să unifice stânga în jurul său pentru a avea o şansă să intre în turul doi. Misiunea este deosebit de dificilă deoarece Macron care se poziţionează ca un politician de centru va rupe mult din voturile stângii, iar voturile din dreapta par să îi asigure lui Marine Le Pen un bilet în turul doi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici