Se îngroaşă gluma pentru Rusia. Aliatului său China a criticat-o în adunarea ONU după ce Moscova a oprit livrările de cereale ucrainene

În Consiliul de Securitate al ONU, Rusia a fost supusă la presiuni din partea aliatului său China şi a ţărilor în curs de dezvoltare, precum şi a naţiunilor occidentale, pentru a evita o criză alimentară globală şi pentru a relansa rapid livrările de cereale ucrainene.

2793 afișări
Imaginea articolului Se îngroaşă gluma pentru Rusia. Aliatului său China a criticat-o în adunarea ONU după ce Moscova a oprit livrările de cereale ucrainene

Se îngroaşă gluma pentru Rusia. Aliatului său China a criticat-o în adunarea ONU după ce Moscova a oprit livrările de cereale ucrainene

Associated Press relatează că Moscova a fost, de asemenea, criticată în adunarea ONU de membrii consiliului pentru că a atacat porturile ucrainene după ce s-a retras din acordul de cereale.

Ca răspuns la faptul că Rusia a declarat zone largi din Marea Neagră periculoase pentru navigaţie, ONU a avertizat că un incident militar în mare ar putea avea "consecinţe catastrofale".

Adjunctul ambasadorului chinez la ONU, Geng Shuang, şi-a exprimat speranţa că Rusia şi ONU vor colabora pentru a relua exporturile din ambele ţări "la o dată apropiată", în interesul "menţinerii securităţii alimentare internaţionale şi al ameliorării crizei alimentare din ţările în curs de dezvoltare, în special".

Şeful politic al ONU, Rosemary DiCarlo, a condamnat ferm atacurile ruseşti asupra porturilor ucrainene din Marea Neagră şi a îndemnat Moscova să le oprească imediat. Ea a declarat că ameninţările de a viza nave civile "sunt inacceptabile" şi a avertizat că minele marine ar putea pune în pericol navigaţia civilă.

Rusia a declarat că a suspendat iniţiativa privind cerealele din Marea Neagră deoarece ONU nu a reuşit să depăşească obstacolele în calea transportului alimentelor şi îngrăşămintelor sale către pieţele globale, cealaltă jumătate a acordului privind cerealele din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici