Se prefigurează o nouă mişcare în relaţia SUA-Rusia. BBC: Un schimb de prizonieri ar putea fi discutat de Putin şi Biden la Geneva

  • Administraţia Penitenciarelor de stat din Rusia a realizat o listă cu deţinuţii americani din închisorile ţării.
  • Măsura ar putea face parte dintr-o serie de posibile pregătiri pentru un schimb de prizonieri între SUA şi Rusia.
  • Sunt şanse mari ca subiectul să fie discutat de Vladimir Putin şi Joe Biden în contextul summitului de la Geneva.
376 afișări
Imaginea articolului Se prefigurează o nouă mişcare în relaţia SUA-Rusia. BBC: Un schimb de prizonieri ar putea fi discutat de Putin şi Biden la Geneva

FOTO: Paul Whelan, fost ofiţer marin american arestat în Rusia

Administraţia Penitenciarelor de stat din Rusia (FSIN) a înmânat Ministerului de Externe de la Moscova o listă a deţinuţilor americani aflaţi în prezent după gratii, la nivel naţional.

Măsura ar putea face parte dintr-o serie de posibile pregătiri pentru un schimb de prizonieri între cele două ţări, a declarat pentru agenţia de ştiri Interfax Eva Merkacheva, membră a comisiei publice de monitorizare a FSIN.
 
„FSIN a trimis lista către Ministerul de Externe. Există în total 17 cetăţeni americani (închiţi în Rusia n.r.). Nouă dintre aceştia se află în închisori, iar alţi opt în centre de detenţie preventivă", a precizat Merkacheva, potrivit BBC.
 
Printre americanii reţinuţi în Rusia se numără şi doi foşti ofiţeri marini: Paul Whelan, condamnat pentru spionaj, şi Trevor Reed, închis nouă ani pentru agresiuni asupra Poliţiei.
 
Sunt şanse mari ca subiectul să fie discutat de Vladimir Putin şi Joe Biden în contextul summitului de miercuri.

Summitul SUA-Rusia de la Geneva s-a încheiat

Summitul s-a concentrat pe controlul armamentului, pe gestionarea crizelor bilaterale şi pe teme internaţionale relevante. Preşedinţii Vladimir Putin şi Joseph Biden au fost întâmpinaţi de omologul lor elveţian, Guy Parmelin.
 
Potrivit unui oficial american citat, întâlnirea în format restrâns dintre Joseph Biden şi Vladimir Putin s-a încheiat după aproximativ două ore. CITEŞTE ÎN CONTINUARE...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici