Se reaprinde conflictul? Iranul ameninţă cu o "ripostă determinantă" la orice "eroare" comisă de Statele Unite

Iranul va avea o "ripostă determinantă" la orice "eroare" comisă de Statele Unite, avertizează Gardienii Revoluţiei de la Teheran, după incidente maritime semnalate de Washington.

12720 afișări
Imaginea articolului Se reaprinde conflictul? Iranul ameninţă cu o "ripostă determinantă" la orice "eroare" comisă de Statele Unite

Se reaprinde conflictul? Iranul ameninţă cu o "ripostă determinantă" la orice "eroare" comisă de Statele Unite

Armata americană a semnalat că 11 nave ale Gardienilor Revoluţiei din Iran s-au apropiat periculos de ambarcaţiuni militare americane, în Golful Persic. Washingtonul a catalogat manevrele drept "periculoase şi provocatoare".

"Îi sfătuim pe americani să respecte reglementările internaţionale şi protocoalele maritime în Golful Persic şi în Golful Oman şi să se abţină de la orice aventurism şi ştiri false", au avertizat, la rândul lor, Gardienii Revoluţiei din Iran, potrivit agenţiilor Sepah News şi Reuters.

"Trebuie să fie siguri că Forţele Navale ale Gardienilor Revoluţiei şi forţele armate puternice ale Republicii Islamice Iran consideră acţiunile periculoase ale străinilor în această regiune drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, o intrare în zona roşie, iar orice eroare de calcul din partea lor va primi o ripostă determinantă", atrage atenţia Teheranul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici