Secret Service se aşteaptă la un an 2012 foarte încărcat

Directorul Secret Service, poliţia de elită care se ocupă, între altele, de protecţia preşedintelui american, a declarat miercuri că se aşteaptă la un an 2012 "foarte încărcat şi plin de provocări", având în vedere campania prezidenţială şi evenimentele mondiale.

328 afișări
Imaginea articolului Secret Service se aşteaptă la un an 2012 foarte încărcat

Secret Service se aşteaptă la un an 2012 foarte încărcat (Imagine: mediafax Foto/AFP)

"Aşa cum s-a demonstrat prin elementele găsite în urma percheziţionării reşedinţei lui Osama ben Laden, personalităţile protejate rămân o ţintă foarte căutată de organizaţiile teroriste", a declarat Mark Sullivan în faţa subcomisiei pentru Securitate naţională din Camera Reprezentanţilor.

"Secret Service anticipează că 2012 va fi un an foarte încărcat şi plin de provocări", a subliniat el.

În 2012, serviciul de protejare a personalităţilor "nu va fi responsabil numai de protecţia" candidaţilor la alegerile prezidenţiale americane, "ci şi de şase evenimente prevăzute", a precizat el.

Secret Service va trebui să se ocupe de protejarea Forumul economic Asia-Pacific (APEC) din noiembrie, din Hawaii, de summiturile NATO şi G20 de la Chicago din primăvară, dar şi de discursul privind Starea Naţiunii al preşedintelui american şi de convenţiile republicană şi democrată.

Acest serviciu este desemnat să asigure protecţia preşedinteluiObama, a vicepreşedintelui Biden, a familiilor lor, a foştilor preşedinţi americani şi demnitari străini aflaţi în vizită în Statele Unite.

El va fi responsabil şi de "programul şi protecţia în timpul campaniei" prezidenţiale, a subliniat Sullivan, afirmând că formarea de agenţi desemnaţi să îi protejeze pe candidaţii republicani a început în mai.

"Prevederea efectivelor şi costurilor campaniei prezidenţiale depinde de un număr important de factori necunoscuţi, cum ar fi numărul candidaţilor care vor intra în cursă, frecvenţa călătoriilor lor şi termenul necesar pentru a stabili numărul final de candidaţi", a adăugat el.

Potrivit lui Sullivan, numărul candidaţilor la preşedinţie şi vicepreşedinţie a înregistrat un record în 1976, cu 15 persoane protejate, şi un număr minim în 2004, cu patru candidaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici