Secretar al Apărării: SUA au văzut cum Rusia a făcut „o serie de paşi greşiţi” în invadarea Ucrainei

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că SUA au „văzut o serie de paşi greşiţi” din partea Rusiei în invadarea Ucrainei.

1397 afișări
Imaginea articolului Secretar al Apărării: SUA au văzut cum Rusia a făcut „o serie de paşi greşiţi” în invadarea Ucrainei

Austin a făcut o evaluare a trupelor ruseşti, într-un interviu la CNN, şi a spus că ruşii „nu au progresat atât de mult şi atât de repede pe cât şi-ar fi dorit”.

Austin a declarat că ruşii „s-au luptat cu logistica” şi că nu a văzut dovezi de „bună utilizare a informaţiilor tactice” şi nici de „relaţionare a capacităţii aeriene cu cea terestră”.

„Există o serie de lucruri pe care ne-am fi aşteptat să le fi văzut şi pe care pur şi simplu nu le-am văzut. ... Multe dintre presupunerile lor nu s-au dovedit a fi adevărate în momentul în care au intrat în această luptă”, a spus el.

De când a început invazia în Ucraina, în urmă cu aproape o lună, trupele ruseşti au bombardat şi distrus părţi mari din oraşe, inclusiv Mariupol şi Harkov, dar Ucraina a reuşit să împiedice Rusia să cucerească mari porţiuni din ţară, inclusiv capitala Kiev.

„Cred că (Rusia) şi-a imaginat că se va mişca rapid şi va cuceri foarte repede capitala, nu a reuşit să facă acest lucru”, a declarat şeful Pentagonului.

În faţa rezistenţei acerbe a Ucrainei faţă de invazia sa, Rusia se confruntă, de asemenea, cu un moral scăzut al trupelor şi se luptă să realimenteze miile de soldaţi din ţară, au declarat săptămâna aceasta oficiali americani ai NATO pentru CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
sua,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici