Secretarul american al apărării a început un turneu în Orientul Mijlociu. Va efectua vizite în Iordania, Israel şi Egipt

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a sosit duminică în Iordania, la începutul unui turneu în Orientul Mijlociu, care îl va duce şi în Israel şi Egipt, în semn de susţinere pentru principalii săi aliaţi regionali împotriva ameninţării tot mai mari reprezentate de Iran.

192 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al apărării a început un turneu în Orientul Mijlociu. Va efectua vizite în Iordania, Israel şi Egipt

Austin a scris pe Twitter, înainte de plecare, că se va întâlni cu lideri cheie şi „va reafirma angajamentul SUA faţă de stabilitatea regională şi promovarea intereselor comune ale aliaţilor şi partenerilor noştri”, potrivit Reuters.

Departamentul american al Apărării a declarat înaintea vizitei că discuţiile se vor concentra pe ameninţarea tot mai mare pe care Iranul o reprezintă pentru stabilitatea regională şi pe avansarea cooperării multilaterale în domeniul securităţii cu apărarea antiaeriană şi antirachetă integrată.

În centrul discuţiilor se va afla „întreaga constelaţie de ameninţări asociate Iranului...”, a declarat un înalt oficial al apărării, citat pe site-ul oficial al Pentagonului înaintea vizitei.

„Aceste ameninţări includ înarmarea, antrenarea şi finanţarea de către Iran a unor grupuri proxy violente, agresiunea pe mare, ameninţările cibernetice, programul său de rachete balistice şi atacurile cu drone”, a adăugat acesta.

În Israel, Austin îşi va exprima, de asemenea, îngrijorarea cu privire la o creştere a violenţei în Cisiordania, care a alarmat Iordania şi liderii arabi, şi va discuta despre eforturile diplomatice de reducere a tensiunilor înainte de sărbătorile religioase musulmane şi evreieşti, au declarat oficiali americani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici